GLOBUS

ZASTRAŠUJUĆE Kim Jong -un invalide u svojoj zemlji koristi za testiranje hemijskog oružja

Tvrdnje čovjeka koji je pobjegao iz Sjeverne Koreje

(Al. Ti.)

11.12.2014

Kim Jong-un, veliki vođa Sjeverne Koreje, sistematski provodi "čišćenje" osoba s mentalnim poteškoćama ili tjelesnim invaliditetom.

Jednog dana jednostavno "nestanu", a u stvari služe kao pokusni kunići za testiranje hemijskog oružja. Oni prema kojima vođa ipak bude milostiv, ostanu na životu, ali su podvrgnuti kastraciji, ispričao je 32-godišnji Ji Seong-ho, koji je pobjegao iz Sjeverne Koreje, prenosi Daily Mail.

On je kao 14-godišnjak ostao bez noge i ruke kada ga je pregazio voz.

Tvrdi kako djeca rođena s mentalnim poteškoćama i fizičkim nedostacima "nestaju" iz bolnica, odmah po rođenju, pate i umiru u strašnim mukama. Kim Jong-un, naime, smatra da su takve osobe sramota za njegovu zemlju. Već ranije neki su prebjezi iz Sjeverne Koreje pričali o selima u zabačenim dijelovima gdje bi slali ljude patuljastog rasta i pustili ih da umru od gladi.

Ji Seong-ho, koji piše knjigu o zlostavljanjima osoba s psihičkim i fizičkim nedostacima, kaže:

"Njima je zabranjeno živjeti. Muškarce kastriraju kako se ne bi razmnožavali dalje. Mislim da više niko nije ostao na životu".

Takve su osobe redovno služile za medicinske eksperimente u kojima su im odsijecani dijelovi tijela te za testiranje biološkog i hemijskog oružja. Kako bi sve bilo "legalno", režim djecu kupuje od roditelja, a ako ih ne žele prodati, onda im prijete, kazao je Im Cheon-yong, bivši dužnosnik
Sjeverne Koreje koji je pobjegao 1990. kada je vidio testiranje oružja na djeci i odraslim osobama s tjelesnim i mentalnim nedostacima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.