GLOBUS

Nevrijeme odnijelo dva života na zapadnoj obali SAD-a

Bez električne energije ostalo više od 220.000 ljudi

Srna

12.12.2014

Snažna oluja zahvatila je zapadnu obalu SAD i odnijela najmanje dva života, dok je bez električne energije ostalo više od 220.000 ljudi.

U pojedinim dijelovima sjeverne Kalifornije duvao je vjetar brzine 125 kilometara na čas, sa udarima do 235 kilometara na čas u Sijera Nevadi.

U nekim obalskim oblastima na snazi je upozorenje na poplave, a zbog velike količine vode zatvoreni su pojedini autoputevi. Više od 114 litara kiše po kvadratnom metru palo je u oblasti Big Sur za samo tri sata, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

Ovo je jedna od najsnažnijih oluja na zapadnoj obali SAD u posljednjih nekoliko godina, prenose američki mediji.

Zbog nevremena je otežan javni saobraćaj, otkazano je 240 letova i obustavljena plovidba trajekata. Nestanci struje su rašireni, od predgrađa južno od San Franciska do Hambolta, nedaleko od granice sa Oregonom.

Jedan beskućnik poginuo je kada je na njegov šator u blizini pruge u Oregonu palo drvo. Druga žrtva je tinejdžer, koji je nastradao sinoć, tokom oluje u Portlandu, kada je drvo palo na vozilo u kojem se nalazio. Žena koja je upravljala automobilom je teško povrijeđena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.