GLOBUS

Putin: Niko ne može da nas uplaši i zaustavi, Washingtone, razmisli o posljedicama!

Ruski predsjednik najavio da pripremaju odgovor

(A. Vr.)

20.12.2014

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u subotu da Rusiju neće uplašiti nove sankcije zbog sukoba u Ukrajini i pripojenja Krima, a rusko ministarstvo vanjskih poslova najavilo da priprema odgovor na najnoviju rundu zapadnih sankcija.

EU i SAD uvele su ove sedmice sankcije na investicije na Krim, dok je Kanada pooštrila svoje sankcije protiv Moskve, prenosi agencija Hina.

"Nikome neće poći za rukom da nas uplaši, zaustavi, da izolira Rusiju", rekao je Putin na državnoj televiziji Rusija 24.

Rusko ministarstvo je ranije u subotu osudilo nove američke, kanadske i evropske, dok ih je Kijev naprotiv dočekao s odobravanjem dok se priprema za mirovne pregovore s proruskim separatistima na istoku zemlje.

"Sankcije će omesti politički proces u Ukrajini", saopćio je ministarstvo. "Preporučujemo Washingtonu i Ottawi da razmisle o posljedicama takvih čina".

Pregovori Kijeva i separatista koji se trebaju održati u Minsku uz učestvovanje Rusije i OESS-a odgađani su više puta usprkos pritisku Zapada na Kijev i na Moskvu kako bi se ostvario napredak u rješavanju sukoba u kojemu je od sredine april poginulo više od 4700 ljudi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.