GLOBUS

Rastrojena 50-godišnja vozačica uzrokovala seriju incidenata

Kalifornija

Fena

26.12.2014

U Kaliforniji je u nekoliko dana zabilježena nesvakidašnja serija incidenata koje je uzrokovala 50-godišnja rastrojena vozačica.

Američki mediji objavili su sirovu snimku potjere na brzoj cesti kod Auburna u Kaliforniji, koju je inicirala Deirdre Orozco (50). Ona se dvjema osobama u bijeloj "mazdi" predstavljala kao policajka, no vozačica "mazde" nije nasjela na očitu laž te je nastavila dalje, no ova ih je sustigla svojim vozilom i udarila te izgurala s ceste. 

Vozačica "mazde" Vanessa Gladieux opisala je Orozco kao "luđakinju", no stvari su tek krenule loše kad je njezina suvozačica Delanie Strykul pokazala ovoj srednji prst tokom vožnje. 

Orozco ih je nakon toga presrela i izjurila iz vozila te počela lupati po njihovom prozoru, tražeći da izađu i predstavljajući se kao policajka, prenosi Daily Mirror. 

Gladieux je odlučila krenuti dalje, no Orozco se dala u potjeru te udarila njihovo vozilo i još jednom ih izgurala s ceste. Sve to vrijeme suvozačica na snimci razgovara s policijom.
Snimka završava dolaskom policije i olakšanjem kod Gladieux i Strykul. 

Orozco je uhapšena i optužena za dva napada smrtonosnim oružjem, dva slučaja neovlaštenog zadržavanja, nezakonitim korištenjem službene oznake, divljom vožnjom i opiranje pri hapšenju. 

Sudac joj je odredio kauciju na 250.000 dolara, a na sudu bi se trebala pojaviti danas, 26. decembra, prenosi Dnevnik.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.