GLOBUS

STRAVIČNO Tragedija na Jadranu odnijela 60 žrtava, slijepi putnici živi izgorjeli!?

Pakao na trajektu

N. K.

30.12.2014

Sve je neizvjesniji pravi broj žrtava požara na italijanskom trajektu Norman Atlantic u nedjelju, jer se sve neizvjesnijim pokazuje broj ukrcanih osoba.

Ako se zna da je na popisu bilo 422 putnika te 56 članova posade, a odbije zbir mrtvih (10) i spašenih (427) dolazimo do zaključka da manjka još 41 osoba.

Realnim se čini da je borodlomu i požaru poginulo 45-60 osoba.

Među spašenima koji su iskrcani u Bariju svaki sat se otkriva sve više slijepih putnika, ilegalnih imigranata, koje su vozači kamiona prokrijumčarili u brod.

Oni se prije ukrcaja u trajekt podvlače pod kamion, na isti način s trajekta silaze, a za plovidbe ispužu, čim mornari učvrste vozila i napuste garaže.

atlantic

Ipak, neki slijepi putnici, bjegunci iz nesretnog Afganistana, koji su se iz goruće garaže probili na palubu i skočili u more pa su ih izvadili s jednog od ribarskih brodova koji su priskočili u pomoć, tvrde da je veliki broj slijepih putnika ostao u garaži, te su sigurno živi izgorjeli.

Tako se pojavila i špekulacija da su neki među njima u garaži palili vatru da se zagriju, pa im se plamen oteo kontroli i izazvao požar, zahvativši maslinovo ulje koje su prevozili neki od kamiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.