GLOBUS

Blerov i Lagumdžijin "spin doktor" udara i pljuje čovjeka koji ga je napao na ulici

Kempbel je u potpunosti odbio navode da je pljunuo protivnika

(Dž. Č.)

15.1.2015

Alister Kempbel (57), laburistički spin doktor koji je bio desna ruka Tonija Blera, nekadašnjeg britanskog premijera, snimljen je sigurnosnom kamerom kako napada čovjeka koji ga je vrijeđao na ulici u sjevernom Londonu. Ovaj spin doktor također je bio angažiran i u kampanji te popravljanju imidža Zlatka Lagumdžije, bivšeg predsjednika SDP-a.

Kempbel je negirao tvrdnje da je udario i pljunuo čovjeka koji je, dok je prolazio pored njega, doviknuo Kempbelu da je "najveće g**no koje je ikada vidio na ulici", prenosi Blic.

k2

Foto: Screenshot

"Daily mail" navodi da je britanska javnost saznala za snimak kada se napadnuti čovjek obratio Georgeu Gallowayu, bivšem poslaniku laburista, i ispričao mu sukob sa Kempbelom.

Radi se o 61-godišnjem ocu troje djece koji je kasnije rekao medijima da ga je Kempbel udario u rame nakon što mu je ovaj uputio uvredu.

- Tada sam mu viknuo "Ovo je napad, trebalo bi da si u zatvoru". U tom trenutku me je pljunuo, a ja sam pokušao da ga dokačim nogom i nisam uspio. Ništa što sam uradio nije bilo nezakonito i on nije imao prava da me udari - rekao je taj čovek.

k3

Foto: Screenshot

Kempbel je u potpunosti odbio navode da je pljunuo protivnika i samo naveo da je upotrijebio "minimalni kontakt" da bi čovjeka spriječio da mu se još više približi.

Na snimku djeluje da je Kempbel odgurnuo muškarca prije nego što se rasprava nastavi i oni izađu iz kadra. Protivnik se potom ponovo pojavluje i naizgled nešto viče prije nego što nastavi ulicom.

k1

Foto: Screenshot

Kempbel, koji živi blizu mjesta gdje je video snimljen, stekao je reputaciju ratoborne osobe dok je radio u laburističkoj vladi. Njegov menadžerski stil poslužio je kao inspiracija i za likove spin doktora u britanskim serijama i filmovima.


 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.