GLOBUS

Sedam godina ništa nije jela: Ova Engleskinja do kraja života neće okusit hranu

Doktori mislili da preuveličava problem

M.M.

10.3.2015

Dvadesetpetogodišnja Nikola Nikols iz Boltona, 2008. godine se razboljela.

U početku, mislila je da ima gripu, a kasnije su je doktori slali kući misleći da preuveličava svoj zdravstveni problem. Predomislili su se kada su shvatili da nešto ozbiljno nije u redu, a prva dijagnoza bila je - poremećaj pri ishrani.

Kasnije, nakon što nije mogla da zadrži bilo šta što pojede ili popije u svom organizmu, doktori su konačno došli do prave dijagnoze.

nikola-nikols-foto-cascadenewscouk-1426009060-624303

Nikola pati od gastropareze, rijetkog poremećaja koji dovodi do paralize svih stomačnih mišića, a stomak gubi mogućnost da prerađuje bilo kakvu hranu, piše Daily Mail.

Zbog toga je povraćala i do 50 puta na dan, a njen problem je počeo kad je imala samo 18 godina, ali tada to nije shvatila ozbiljno.

Jedini način na koji Nikola može da živi su kese sa vještačkom hranom koje su povezane direktno sa njenim krvotokom, kao i kese sa glukozom koje joj daju energiju.

Na svom vjenčanju sa Benom (27), nije mogla jestie, a tada je i saznala da više nikada u životu neće ni moći. Nikola inače ima dvoje dece, ali joj nije teško da im kuha obroke i pravi im ukusne napitke.

nikola-nikols-foto-cascadenewscouk-1426009060-624302

- Nije mi teško, ja im sve pripremam iako to nikada neću smjeti da okusim. Kada bih probala, odmah bi mi pozlilo i počela bih da povraćam u strašnim bolovima, kazala je Nikola.

Iako žive u teškim uslovima, ova porodica je pronašla način da se nosi sa ovim problemom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.