GLOBUS

IS objavio snimak na kojem desetogodišnji dječak ubija izraelskog špijuna

Novi horor snimak osvanuo na internetu

Autor:A. Vr.

11.3.2015

Militanti Islamske države objavili su na internetu snimak na kojem je prikazano kako dječak hicem iz pištolja ubija izraelskog Arapa Muhammada Saida Ismaila Musallama optuženog da je špijunirao za izraelsku obavještajnu agenciju Mossad, javljaju agencije.

Na snimku je prikazan Musallam kako sjedi u sobi u narandžastom kombinezonu i govori o tome kako je angažovan i obučavan u Mossadu. On je rekao da su ga otac i brat ohrabrivali.

Poslije toga prikazano je kako Musallam odlazi u polje gdje ga je ubio dječak, ne stariji od 10 godina.

- O Jevreji, Allah nas je zaista nagradio ubistvima vaših sljedbenika u vašem uporištu u Francuskoj. Ovdje su mladi lavovi kalifata. Oni će ubiti one koje je poslao Mossad da špijunira naše tajne, rekao je na snimku čovjek koji je stajao pored dječaka.

Izraelski sigurnosni zvaničnici izjavili su da im je poznato da je video snimak objavljen, ali da ne mogu da potvrde autentičnost.

Musallamova porodica je saopćila da je on nestao tokom turističkog odlaska u Tursku. Zvaničnik izraelske obavještajne službe je u oktobru prošle godine rekao da je on otišao u Siriju da se bori na strani IS-a.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.