GLOBUS

ŠOKANTNA SNIMKA Pokušao oteti dijete iz parka usred bijela dana

Spasili ga brat i sestra

Autor:(A. Vr.)

11.3.2015

Kada pustite djecu da se igraju u parku, obično ih upozorite da ne pričaju sa strancima, a kamoli odlaze s njima -i ne računajući da bi se moglo dogoditi nešto ovakvo.

Stanovnici malog mjesta Sprague na istoku Američke savezne države Washington ostali su šokirani kada se među njima proširila vijest o pokušaju otmice 22-mjesečnog dječaka u parku usred bijela dana, javljaju američki mediji.

Naime, tog sasvim običnog dana nekolicina djece igrala se u parku kada se u jednom trenutku pojavio muškarac koji je zgrabio dvogodišnjeg dječaka i počeo bježati. Otmica je ipak spriječena zahvaljujući dječakovom starijem bratu i sestri, koji su počeli vrištati i tako uplašili otmičara koji je spustio dijete i pobjegao.

Kako javlja američka televizijska postaja KXYL TV, stanovnici ovog mjesta su šokirani.

"Ovdje se doslovno ništa nikada ne događa, a sada se dogodilo nešto ovalo grozno. Užasno smo potreseni", rekao je jedan od stanovnika.

Dječakovi roditelji izjavili su kako je djecu čuvala dadilja koja ih je pustila da se igraju u parku. Policija je objavila snimke nadzornih kamera i traga za počiniteljem.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.