GLOBUS

MISTERIJA SE NASTAVLJA Gdje je nestao Vladimir Putin?

U Kremlju odbijaju da kažu pravi razlog

(Al. Ti.)

12.3.2015

Misterij se nastavio i u četvrtak. Prošlo je punih sedam dana, a Vladimira Putina nitko nije ni čuo ni vidio. Dva važna sastanka je otkazao, a odustao je i od službenog posjeta Kazahstanu. Posljednji put je viđen 5. marta na sastanku s talijanskim premijerom Matteom Renzijem. U svakom slučaju, poprilično čudna situacija za čovjeka koji sve svjetske medije 'bombardira' gotovo 365 dana u godini...

Nakon što je otkazao put u kazahstansku Astanu, tamošnji vladin dužnosnik je rekao da je Putin bolestan. Međutim, ta izjava je alarmirala sve u Kremlju i uslijedio je niz demanta. Posljednji u nizu je od njegova glasnogovornika Dmitrija Peskova koji je za jednu moskovsku radio stanicu rekao:

- Nema razloga za brigu, njegovo zdravlje je savršeno...

Novinarka je htjela malo isprovocirati Peskova pa ga je upitala 'ima li Putin još snage za rukovanje'.

- Slomio bi vam ruku!

U cijeloj priči najčudnije je što je predsjednik propustio i konferenciju Savezne službe za sigurnost. A na njoj je bio prisutan svake godine. Peskov ga je pokušao 'ispričati', ali objašnjenje mu i nije previše razumljivo.

- Da, obično ne propušta taj sastanak. Ali ove godine nije planirao otići tamo...

Kada se Putin namjerava vratiti u javnost, glasnogovornik nije znao odgovoriti...

- On je na sastancima svaki dan. Imao ih je jučer, imao ih je danas, imat će ih i sutra. Međutim, on odlučuje kada će izaći u javnost, tako da vam ne mogu reći kada ćete ga vidjeti....

Press služba predsjednika u srijedu je pokušala malo stišati buru oko misterioznog nestanka objavivši fotografiju Putina u društvu s guvernerom Karelijske oblasti. Međutim, novinari su otkrili da se taj susret dogodio još 4. marta tako da su 'teoretičari zavjera zaradili još koji poen'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.