GLOBUS

"Energoinvest" ostaje bez 13,2 miliona KM?

Upitna prodaja imovine u Hrvatskoj

M. Aš.

11.4.2015

Enes Čengić, generalni direktor "Energoinvesta", izjavio je za "Dnevni avaz" da novac od prodaje nekretnina i 17 benzinskih pumpi u Hrvatskoj još nije legao na račun firme, jer prodaja imovine nikada nije ni okončana.

Čengić je pojasnio da primopredaja imovine kompaniji "Dirus Projekt" iz Zagreba, koja je novi vlasnik nekretnina u Hrvatskoj, nije ni potpisana, što može biti veliki problem za "Energoinvest".

- Ne znam koliko će to potrajati, ali ništa još nije riješeno. Tako je po zakonima u Hrvatskoj i potrajat će onoliko koliko bude potrebno. Samo se bojim da sve ne propadne, jer se mnogi miješaju u ovaj posao i ne odgovara im da se ovo privede kraju - rekao nam je Čengić.

enes-cengic

Čengić: Veliki problem

Na naš upit o kome se radi, Čengić je rekao da je riječ o najmanje pet interesnih grupa.

- O imenima ne bih govorio. Mogu samo reći da se britanski "Sinochem Oil" miješa s pravom, jer ljudi hoće da naplate svoja potraživanja, a drugi sve žele blokirati. Ne znam šta će se desiti, ali novac nismo dobili - kaže Čengić. 

Imovina "Energovinesta" u Hrvatskoj prodata je po cijeni od 13,2 miliona KM (6,6 miliona eura), a kupac se obavezao da će u razdoblju od tri godine investirati i 3,1 milion eura i preuzeti 61 radnika. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.