GLOBUS

TINEJDŽERKA PROŠLA KROZ NEZAMISLIVE STRAHOTE Godinama je silovali otac, ujak i brat, dvaput je pobacila, htjela se ubiti

U indijskoj državi Zapadni Bengal

Autor:(Am.K.)

12.4.2015

Tinejdžerka (16) iz Dhupgurija u indijskoj državi Zapadni Bengal optužila je vlastitog oca, ujaka i brata da su je tokom dvije godine sustavno silovali zbog čega je u dva navrata ostala trudna, ali je u oba slučaja bila prisiljena na abortus.

Nakon dvogodišnje šutnje, djevojka je o strašnom zlostavljanju dušu otvorila svojoj učiteljici, koja joj je pomogla s prijavom policiji. Ubrzo nakon podnošenja prijave, i otac i ujak i brat su uhapšeni.

- Njen otac, poljoprivrednik star oko 50 godina, navodno ju je silovao nekoliko puta. Kazala je da ju je silovao i ujak, a odnedavno je isto počeo činiti i njezin brat - kazao je portparol lokalne policije, čiju je izjavu prenio Daily Mail.

Djevojka, čiji identitet nije objavljen, zbog svega četiri puta se pokušala ubiti.

Policajcima je rekla da ju je bilo strah govoriti o napastovanju. Dodala je i da je njezina majka sve znala, ali je o svemu šutjela. O njoj trenutno skrbi tetka.Ovo je još jedan u nizu šokantnih slučajeva seksualnog nasilja koji potresaju Indiju proteklih godina, otkako su nevjerojatne priče o spolnom divljaštvu polako počele dopirati do javnosti.

Brutalno silovanje i fizičko zlostavljanje djevojke u javnom autobusu u New Delhiju 2012. godine, koja je od posljedica zločina preminula, pokrenulo je val demonstracija u državi, nakon čega je političk vrh postrožio kazne za silovatelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.