GLOBUS

Napad u SAD-u: Pamela Geller nije borac za slobodu govora, već borac protiv islama

Poziva na iskorjenjivanje muslimana na Zapadu na bilo koji način

A.U.

4.5.2015

Prošle noći u Garlandu (SAD), savezna država Teksas, došlo je do napada za koji je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Mnogo je neodgovorenih pitanja u vezi ovog slučaja, a mediji u ovom trenutku ne pomažu u davanju odgovora.

Već početak velikog broja članaka i izvještaja o sinoćnjem terorističkom napadu je pogrešan.

Pamela Geller, koja je organizovala izložbu karikatura poslanika Muhameda, nije „borac za slobodu govora“, kako su je mnogi mediji na Zapadu okarakterisali, već osoba čiji je cilj očistiti zapadnu hemisferu od muslimana na sličan način kako je to pokušao uraditi Slobodan Milošević na Balkanu, piše alternet.org.

Geller je na svojoj stranici promovisala rješenje muslimana imigranata u Velikoj Britaniji, pozivajući vladu da se ugleda na, kako to ona vidi, ukidanje islama u Turskoj.

„Ako vlada želi naučiti kako se suočiti sa rastućim problemom muslimana, neka se ugleda na oficira Otomanske vojske Mustafu Kemala Ataturska. On je ukinuo islam nametnuvši potpunu zabranu na islamske materijale, uništavajući džamije i uklanjajući bilo koji trag islama u svojoj zemlji, kako bi se riješio zla. Oni koji bi se pobunili bili bi stavljeni na svoje mjesto ili jednostavno ubijeni“, pisala je Geller.

Navodi da je vrijeme da Velika Britanija prestane trošiti svoju vojsku u inostranstvu, već da je treba dovesti na svoje ulice.

„Moramo postaviti patrole koje bi uklanjale muslimane. Krajnje je vrijeme da počnemo deportacije, pa i onih muslimana rođenih u Engleskoj“, pisala je Geller.

Također, ranije je postavljala reklame na autobisima širom SAD-u sa natpisima „Islamsko-jevrejska mržnja: Nalazi se u Kur'anu“, a poziva i na zabranu migracije sa Istoka na Zapad.

6a0120a7f9fd30970b01b7c7463e15970b

Kontraverzna reklama na autobusima koju je platila Geller

Iz svega navedenog, jasno je da Geller nije borac za ljudska prava, već desničarska ekstremistkinja koja bi, da je po njenom, na bilo koji mogući način otjerala muslimane sa Zapada. 

Prošlog januara grupa muslimana posvećenih miru i koegzistenciji održala je konferenciju u Garlandu pod nazivom „Stojimo uz poslanika protiv nasilja i mržnje“. Cilj konferencije je bio skupiti novac za izgradnju novog centra koji bi se borio protiv negativne percepcije islama i radikalizacije mladih muslimana. Ipak, organizatori su dočekani velikim anti-islamskim demonstracijama, a okupljeni nisu željeli da muslimani koriste školske prostorije za konferenciju.

Alternet.org upozorava da ove činjenice ne smiju biti opravdanje za napad jer nasilje je pogrešno – bilo da se puca, uništavaju džamije ili bacaju bombe na stanovništvo.

U svakom slučaju, sinoćnji događaj će dodatno pomoći Geller u borbi protiv islama i muslimana. Odmah nakon napada mnogi mediji su je okarakterisali kao "borca za slobodu govora", a na popularnoj američkog mreži Fox News kazala je: „Neprijatelj je među nama“.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.