GLOBUS

KIM EKSPLODIRAO OD BIJESA "Kako to uzgajate kornjače? Takvim traljavim radom rušite ugled radničke partije!"

Ljuti vođa

(Am. K.)

20.5.2015

Radnici u sjevernokorejskoj farmi barskih kornjača u utorak su nakon posjeta Dragog vođe vjerojatno željeli imati sposobnost uvlačenja u svoje zaštitne oklope. Naime, Kim Jong-un je žestoko kritizirao organizaciju rada u postrojenju.

Velika fotografija objavljena na naslovnici službenih novina vladajuće stranke Rodong Sinmun jasno pokazuje vidno uzrujanog Kima kako ljutito maše prstom ispred grupe dužnosnika u zgradi gdje se kornjače uzgajaju.

Tokom inspekcije farme, Kim je 'žestoko kritizirao mane svojih dužnosnika kao izraz nesposobnosti, staromodnog načina razmišljanja i neodgovornog rada', javlja službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

kim-1

Vijesti o strogim i javnim pokudama,poput ove dane na farmi kornjača su zabrinjavajuće za osobe kojima su upućena

Kima je najviše pogodilo što je otkrio nedostatke na farmi koja je postavljena na inicijativu njegova oca Kim Jong-ila, kojeg je naslijedio nakon njegove smrti u decembru 2011.

- Radnici koji zanemaruju upute vodstva jako teško mogu raditi na majstorskoj razini proizvodnje - KCNA citira Kima.

Ako svi dužnosnici budu radili poput ovih na farmi, Sjeverna Koreja nikada neće postići vizionarski cilj njegova oca, kazao je Kim, dodajući kako njihovo traljavo vodstvo šteti ugledu radničke partije.

Barske kornjače su vrlo popularan i skup specijalitet korejske kuhinje i najčešće se servira u juhi koja je vrlo cijenjena zbog svojih nutritivnih vrijednosti te okusa.

Kim Jong-un, poput njegova oca i djeda prije njega, provodi godišnje terenske inspekcije u civilnim i vojnim postrojenjima diljem zemlje. Svaku detaljno prate državni mediji, a izvješća i fotografije gotovo uvijek prikazuju Kima sa smiješkom ili zamišljenog, kako ispituje i pruža podršku radnicima svojim 'stručnim' savjetima.

Vijesti o strogim i javnim pokudama, poput ove dane na farmi kornjača u Taedonggang, su neuobičajene i krajnje zabrinjavajuće za osobe kojima su upućena.

Prema navodima južnokorejske Nacionalne obavještajne službe, Kim je ove godine smaknuo više od deset bliskih dužnosnika zbog preispitivanja njegova autoriteta. Posljednji na popisu za smaknuće bio je sjevernokorejski ministar obrane Hyon Yong-Chol koji je pogubljen protuzračnim oružjem jer je zadrijemao na jednom od vojnih skupova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.