GLOBUS

Santa Cruz: Prostitutka priznala da je iz nehata ubila direktora Googlea

Osuđena na šest mjeseci zatvora.

(Am.K.)

20.5.2015

Prostitutka Alix Tichelman danas je pred sudom priznala da je nabavila heroin kojim je iz nehata ubila direktora kompanije Google Forresta Hayesa na njegovoj jahti u Kaliforniji.

Na osnovu sporazuma o priznanju, Tichelman je osuđena na šest mjeseci zatvora. Tichelman je optužena da je u novembru 2013. ubrizgala heroin Hayesu i, pošto je izgubio svijest, napustila jahtu ne zatraživši pomoć. Hayes je prethodno više puta koristio usluge Tichelman i sa njom je konzumirao drogu i imao seksualne odnose i iste večeri kada je umro.

Tichelman je iza rešetaka provela već skoro godinu dana i očekuje da će na slobodi biti poslije tri godine provedene u zatvoru. Policija je uhapsila Tichelman osam mjeseci poslije Hayesove smrti, navodi AP.

Na snimku sigurnosne kamere se vidi žena koja skuplja svoje stvari, prekoračuje Hayesovo tijelo, ispija čašu vina i napušta jahtu, dan prije nego što je leš otkriven.
Tichelman se u trenutku hapšenja pripremala da napusti Kaliforniju. Ona ima imućne roditelje i američko i kanadsko državljanstvo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.