GLOBUS

RASTE NAPETOST Hrvatske i egipatske vlasti pokušavaju dobiti na vremenu za oslobađanje Salopeka

Izvori Islamske države tvrde da su dekapitirali otetog Hrvata

(Dž. Č.)

8.8.2015

15:31 Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Tomislav Salopek oslobodi od islamističkih terorista u Egiptu, javlja Tanjug.  Prema Dačićevim saznanjima hrvatske i egipatske vlasti pokušavaju dobiti dodatno vrijeme za oslobađanje otetog Salopeka.

15:20 Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku firmu CGG Ardiseis. Na slikama koje su dosad pojavile na internetu navodno se vidi egzekucijasisačkog zeta Davida Hainesa.

14:58 Izvori Islamske države tvrde da su militanti ISIL-a dekapitirali otetog Hrvata Tomislava Salopeka, piše newsday247. Na internetu su se pojavile i slike navodnog obezglavljivanja Salopeka, no njihova je autentičnost dvojbena. Nijedan od većih svjetskih medija nije prenio vijest o navodnoj dekapitaciji, prenosi Index.hr.

Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku firmu CGG Ardiseis.

Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako zbog osjetljivosti situacije trenutno ne može otkriti detaljnije informacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.