GLOBUS

ŠOKANTAN VIDEO Policajac u SAD-u nasrnuo na učenicu srednje škole

Policajac došao na poziv jer je učenica odbijala da napusti čas

A.U.

27.10.2015

Šokantan video dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, odnosno Južne Karoline gdje je policajac koristio prekomjernu silu na učenici u Srednjoj školi Spring Valley.

Na videu je prikazano da policajac prilazi učenici i baca je na pod, nakon čega je još jednom baca u stranu. Navodno, učenica je vrijeđala policajca.  

Na jednom od videa čuje se kako policajac govori učenici: „Ili ideš mirno sa mnom, ili ću te natjerati“. Djevočica je ignorisala njegove riječi, nakon čega je policajac primjenio silu.

U izjavi za lokalne medije šerif Okruga Richland Leon Lott rekao je da je policajac Ben Fields došao na poziv jer je učenica odbijala da napusti čas, piše Revolution News. 

„Učenici je rečeno da je uhapšena zbog uznemiravanja mira u školi, no ona je ignorisala date instrukcije“, rekao je Lott.

Roditelji okupljeni u grupi „Asocijacija afroameričkih roditelja Richlanda“ kazali su da je ono što se dešavalo neprihvatljivo.

„Roditeljima je slomljeno srce kada vide samo još jedan primjer netolerancije koja je stalni problem u Richlandu, naročito prema crncima", rečeno je iz ove asocijacije. 

Policija je saopćila da je, osim ove učenice, uhapšena još jedna osoba, dok je policajac stavljen na administrativne dužnosti dok traje istraga. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.