GLOBUS

OPTUŽBE ZA PEDOFILIJU "Postojale snimke na kojima je Putin imao odnose s dječacima"

Lavinu pokrenuo špijun Aleksandar Litvinenko

N. K.

22.1.2016

Informacija kako je ubijeni Aleksandar Litvinenko bio siguran da je aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin pedofil izašla je u javnost u jeku istrage o smrti otrovanog špijuna, piše Daily Mail.

Naime, u jednoj svojoj objavi na internetu Litvinenko je napisao upravo tu optužbu i to nakon što je Putin tokom jednog službenog protokola u junu 2006. godine, sadašnji ruski predsjednik jednog dječaka poljubio u stomak.

Litvinenko je navodno imao saznanja i o postojanju video snimaka na kojima Putin ima seksualne odnose s dječacima za koje je rekao da je Putin dao uništiti.

Tada je Litvinenko rekao da su snimke nastale tokom Putinovih studentskih dana, a uništene su prije njegovog uspona u FSB-u.

Litvinenko je u spomenutoj objavi napisao sljedeće:

- Svjetska javnost je u šoku. Niko ne shvaća zašto je ruski predsjednik napravio taj čudan potez i poljubio trbuh nepoznatog dječaka. Objašnjenje možemo naći ako pobliže pogledamo "rupe" u Putinovoj biografiji. Nakon što je diplomirao na Institutu Andropov, koji priprema ljude za rad u KGB-u, Putin nije bio primljen u stranu obavještajnu službu nego su ga poslali na nižu poziciju u KGB-ov odjel u Lenjingradu. To je bio vrlo neobičan zaokret u karijeri diplomanta s Andropova sa znanjem njemačkog jezika. Šta se dogodilo s Putinom? Naime, nedugo nakon što je diplomirao njegovi su šefovi saznali da je on pedofil. Tako su tvrdili ljudi koji su ga poznavali još s Instituta. Bojali su se išta prijavljivati jer bi to pokrenulo veliku i neugodnu istragu. Odlučili su da im je jednostavnije izbjegavati njegovo slanje u inostranstvo. Takvo što nije neobično za tajne službe. Puno godina kasnije, kad je Putin postao šef FSB-a te se pripremao za poziciju predsjednika počeo je tražiti i uništavati bilo kakav kompromitirajući materijal koje su tajne službe tokom godina skupile vezanu uz njega. Među ostalim pronašao i je i snimke na kojima se vidi da je imao seksualne odnose s dječacima - napisao je Litvinenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.