GLOBUS

DONALD TRUMP: Sa lakoćom bih pobijedo Hillary Clinton

Pobjednik republikanske stranke u Nju Hampširu

A.U.

10.2.2016

Jedan od republikanskih kandidata za predsjednika SAD-a Donald Trump rekao je da bi sa lakoćom pobijedio Hillary Clinton, u slučaju da se njih dvoje budu izabrani kao kandidati svojih stranaka.

Trump je odbacio mogućnost da socijalista Bernie Sanders bude kandidovan u ime Demokratske stranke, iako je odnio uvjerljivu pobjedu na stranačkim izborima u Nju Hampširu, i to zbog Sandersovih planova da poveća poreze za bogate, piše BBC. 

"Ankete pokazuju da bih sa lakoćom pobijedio Clinton. Imam šanse da pobijedim i u New Yorku. Znate, političari često govore o šest država, da morate pobijediti u Ohaju ili Floridi. No, mogu promijeniti igru jer imam šanse da pobijedim i u Nju Jorku, a pobijedio bih i u Virdžiniji. Na primjer, pobijedio bih i u Mičigenu“, rekao je Trump.

Trump je dao i kompliment Chrisu Christieu, guverneru Nju Džersija, koji se nakon poraza u Nju Hampširu povukao iz utrke.

"Mislim da je bio efikasan. Iznenađen sam što nije imao više glasova“, rekao je Trump.

Inače, Trump je uzburkao političke vode u SAD-u svojim ranijim izjavama o muslimanima i Meksikancima, ali je u posljednje vrijeme "povukao ručnu", nakon što su mnogi njegove komentare nazvali rasističkim, te čak i fašističkim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.