GLOBUS

FRANCUSKA Nije identifikovano 16 tijela i jedna povrijeđena osoba

Nakon ubistva 84 osobe

Fena

17.7.2016

Francuske vlasti saopštile su da još nisu identifikovale 16 poginulih i jednu ranjenu osobu koji su stradali u napadu u četvrtak, 14. jula u Nici.

 Francuska Vlada saopštila je da su 84 osobe poginule, a 202 povrijeđene, uključujući brojne turiste iz više zemalja.

Neimenovani zvaničnik iz Zdravstvenog centra u Nici rekao je danas agenciji Asošijeted pres da je 16 tijela još neidentifikovano i da stručnjaci za forenziku rade na utvrđenju njihovih identiteta.

Francuski ministar zdravlja Marisol Turen rekla je da jedna povrijeđena osoba i dalje nije identifikovana. Ukupno je još 85 osoba u bolnici od čega je 18 u teškom stanju.

Papa Franjo danas se pomolio za okončanje "terora i smrti" nedužnih i izrazio je saučešće porodicama žrtava napada u Francuskoj.

Papa je okupljenima na trgu Svetog Petra u Vatikanu poručio da je "tuga velika u srcima" zbog masakra u Nici i da moli Boga da pomogne povrijeđenima i utješi ožalošćene članove porodica.

Napad u nici dogodio se kada je Mohamed Lahulej-Buhlel kamionom uletio u masu ljudi tokom proslave nacionalnog praznika Dana Bastilje u Nici. "Islamska država" je preuzela odgovornost za napad.

Francuske vlasti su do sada uhapsile sedam osoba u vezi sa napadom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.