GLOBUS

NOVI SKANDAL Melanija Trump je nekada radila u "klubu za finu gospodu"

Slovenski mediji objavili još jednu aferu

(Al. Ti.)

22.8.2016

Donald Trump i njegova supruga pričaju da su se prvi put sreli u njujorškom klubu Kit Kat 1998. godine. Ona je bila mlada, 28-godišnja slovenska manekenka Melanija Knavs, a on uspješan 52-godišnji milijader, na glasu kao veliki zavodnik.

Ne zna se što joj je tom prilikom rekao, no ubrzo joj je ostavio svoj privatni broj telefona i par se počeo viđati. Vezu su okrunili brakom u raskošnoj ceremoniji u Palm Beachu 2005. godine. No, cijela priča o njihovu upoznavanju, kao i sam susret u Kit Katu, možda su bili samo predstava za javnost, prenosi Jutarnji.

Slovenski novinar Bojan Požar izjavio je za Daily Mail da je javno upoznavanje u klubu bilo pomno inscenirano te da se par zapravo prvi put sreo tri godine prije toga, 1995. Jedan od autora neautorizirane biografije “Melania Trump - Insajderska priča: Od slovenskog komunističkog sela do Bijele kuće”, Požar je, dok je istraživao za knjigu, razgovarao brojnim modnim agentima, koji su mu otkrili kako je Trump pomagao Melaniji u manekenskoj karijeri između 1995. i 1998. Njena prva naslovnica u sferi magazina bila je špansko izdanje Harper’s Bazaara 1996., a na njoj je završila navodno zahvaljući Trumpovu novcu.

Kako su se stvarno upoznali? Požarovi izvori imaju različite priče. Prema jednoj od njih, susreli su se u restoranu u njujorškom Sohou, a prema drugoj na zabavi jednog poznatog igrača bejzbola. No, svi se izvori slažu u jednom - da se nisu upoznali u Kit Katu 1998.

Melanija danas tvrdi da se u New York doselila 1996., no prošle sedmice procurile su njene seksi fotografije lezbijske tematike, koje su navodno snimljene 1995. u tom gradu.

Zašto bi Trumpovi lagali o datumima kada su se upoznali i kada je Melanija stigla u New York? Daily Mail nudi dva odgovora.

Prvi je razlog što je Trump 1995. godine još bio u braku sa svojom drugom suprugom Marlom Maples. Afera s Maples, dok je još bio u braku s Ivanom Trump, privukla je veliku pozornost medija i vjerovatno mu nije svejedno što bi konzervativni birači, koji su mu oprostili jedan preljub, mislili o ponavljanju istog moralnog propusta.

Razdoblje od 1995. do 1998. tri su najtajnovitije godine Melanijina života. Do tada je imala mnoge dečke u Sloveniji, no u tom razdoblju javno nije bila ni s kim. Požar je uvjeren da se radi o još jednom dokazu u prilog aferi s Trumpom.

Što se tiče Melanijine selidbe u New York, službena priča o 1996. godini vjerovatno je nastala zbog radne dozvole. Prema njenim izjavama - da se vraćala iz New Yorka u Sloveniju kako bi dobila pečat na vizi - može se zaključiti da je u to vrijeme imala turističku, a ne radnu vizu. Ako je to istina, onda je njeno snimanje 1995. godine neugodno za Trumpa ne samo zbog golotinje nego i zbog činjenice da je radila - ilegalno. Potencijalno velik problem za političara koji je svoju kampanju temeljio na borbi protiv ilegalnih imigranata.

Otkad postoje ozbiljne šanse da postane prva dama SAD-a, skandali iz života Melanije Knavs iskaču gotovo svakodnevno. Ove godine objavljena je još jedna neautorizirana knjiga - “Od kupleraja do Bijele kuće: Istinita priča o Melaniji Trump”, u kojoj se tvrdi da je modna agencija za koju je Melanija radila u Milanu zapravo bila “klub za finu gospodu”. Iako ne postoje dokazi za te tvrdnje, same optužbe dovoljno opterećuju Trumpove.

Prije dvije sedmice slovenski časopis Suzy objavio je priču na četiri stranice o tome kako je njujorška agencija za koju je radila zapravo pružala i usluge eskorta. Manekenke bi imale dva portfolija, jedan za modne zadatke i jedan za situirane muškarce. Vlasnik agencije Paolo Zampolli odbija sve takve tvrdnje, a autor članka poziva se na neimenovane izvore iz Amerike.

Iako je takve optužbe nemoguće dokazati, iz Slovenije ovih dana stiže još jedan potencijalni problem za Melaniju. Njen prvi dečko, Peter Butoln, navodno posjeduje njene fotografije u toplesu i donjem rublju, za koje mu tablodi već nude velike svote. Butoln za sada odbija takve ponude, ali vrlo vjerovatno čeka da cijene naraste u nebesa, kada Melanija postane prva dama.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.