GLOBUS

Nove optužbe: Trump jednu ženu uhvatio za grudi, a drugoj pokušao gurnuti ruku pod suknju

Nedolično ponašanje

Redakcija

13.10.2016

Nakon što su se prošle sedmice u javnosti pojavile snimke u kojima je na vulgaran način govorio o ženama, republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump suočava se s novim optužbama, ovoga puta o nedoličnom ponašanju prema ženama, o čemu su za The New York Times u srijedu svjedočile dvije žene.

Navode dviju žena, koje su Trumpa optužile za neprimjereno diranje, njegov je glasnogovornik nazvao izmišljotinom, ali to bi moglo dodatno naštetiti Trumpovoj kampanji nekoliko sedmica uoči predsjedničkih izbora, koji će se održati 8. novembra, prenosi Hina.

Jedna od žena, Jessica Leeds, ispričala je kako je Trump uhvatio za grudi i pokušao staviti ruku pod suknju prilikom leta u avionu za New York 1980. godine, dok je druga žena, Rachel Crooks, opisala kako je Trump 2005. poljubio u usta kod lifta u Trump Toweru na Manhattanu, gdje je radila kao recepcionarka u kompaniji za nekretnine.

Iz Trumpova štaba zanijekali su te tvrdnje rekavši kako je cijeli članak fikcija, te da je The New York Times objavio klevete koje poprimaju osobine koordiniranog atentata na Trumpa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.