GLOBUS

Rudolph Giuliani: Obama nije dovoljno prijetio američkom vojskom

Jedan od glavnih kandidata za mjesto državnog sekretara SAD

Avaz.ba

15.11.2016

Jedan od ključnih savjetnika izabranog predsjednika SAD Donalda Trumpa, bivši gradonačelnik New Yorka i kandidat za državnoga sekretar SAD Rudolph Giuliani izjavio je da Rusija ne može da bude konkurent SAD u vojnoj sferi, prenosi „Wall Street Journal“.

- Rusija smatra da je konkurent SAD u vojnoj sferi, ali to u stvari nije tako. Naše odbijanje za vrijeme Obame da prijetimo korištenjem naših oružanih snaga stvorilo je od Rusije tako moćnu državu - rekao je Giuliani.

Prema podacima lista, Giuliani je ponovio Trumpove teze da je administracija Obame od Rusije napravila protivnika i da rusko rukovodstvo navodno ne uvažava sadašnjeg šefa američke države.

Podsjećamo, ranije je "Wall Street Journal“ saopštio da je bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani jedan od glavnih kandidata za mjesto državnog sekretara SAD u administraciji Donalda Trumpa, a novi američki predsjednik je još za vrijeme predizborne kampanje u okviru televizijskih debata sa Hillary Clinton izjavio da ruski nuklearni program prevazilazi američki.

On je tu tezu ponovio više puta i pozvao na modernizaciju nuklearnog arsenala SAD.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.