Djevojčica nepoznatom starcu vratila volju za životom

Mjesecima bio depresivan

(Am.K.)
20.11.2016 10:53

Sve je počelo onog dana kada je četverogodišnja Norah Wood iz SAD-a otišla s majkom u supermarket u nabavku kolača za svoj rođendan. U jednom redu je među policama ugledala vrlo tužnog starca i zastala. Mahnula mu je i rekla: "Zdravo stari čovječe. Danas je moj rođendan.".

Doviknula je to 82-godišnjem Dan Petersonu koji je bio u dubokoj depresiji već pet mjeseci, otkako mu je umrla supruga.

2

Fotografija iz supermarketa, taj dan kad su se upoznali

Iznenađeno je pogledao malo nasmijano lice i odgovorio: " Pa zdravo mlada damo, kako si danas?". Pričali su nekoliko minuta, a majka od djevojčice kasnije je pričala kako je prizor bio vrlo sladak. Razgovarali su kao da se poznaju godinama. Na kraju je Norah poželjela slikati se s Danom.

- Fotografija? Sa mnom - upitao je iznenađeno. - Pa da, za moj rođendan - dodala je malena.

Pozirali su zajedno pa se na kraju zagrlili kao stari prijatelji koji se nisu vidjeli godinama.

Upoznali su se u avgustu ove godine i od tada se redovno druže. Kada se ne susretnu u trgovini, posjećuju jedno drugo. Starac i djevojčica postali su najbolji prijatelji. Bio je kod njene porodice na večeri i družio se s njezinih šestero braće i sestra.

- Taj dan kad sam je upoznao bio je najbolji dan koji sam doživio nakon dugo vremena. Dok nisam naletio na ovu zaigranu djevojčicu, mjesecima sam bio depresivan, sažaljevao sam sam sebe i sve gledao pesimistično.

Ona me je vratila u život, ponovo je u njega unijela svjetlo, osjećaj sreće - kaže Dan, a prenosi NZ Herald. 

NA VRH