GLOBUS

Nema nikakve bliskosti: Melania izvještačeni osmijeh nabaci u sekundi, mediji sumnjaju da je sve naštimano... (VIDEO)

Analiza snimaka pokazala

(M.M.)

23.2.2017

Bivša manekenka Melania Trump je odavno naučila kako da pozira, da se ponaša u javnosti, ali i kako da uvijek izgleda besprijekorno. Ona svoj izvještačeni osmijeh, jednostavno, nabaci za sekundu.

Ipak, mediji su u posljednjih mjesec i pol dan primjetili da Melanija itekako pokazuje znake nezadovoljstva. Kada je u društvu Donalda, jako je ozbiljna, pokazuje gađenje i gotovo da se trza na svaki njegov dodir.

Stručnjaci smatraju da Prva dama nesvjesno pokazuje da zaista nije sretna.

Britanski Mirror zamolio je stručnjakinju za govor tijela Judi James da analizira sve znakove zabilježene u javnim pojavljivanjima. Ponašanje Trumpovih posebno upada u oči u odnosu na prethodni par koji je boravio u Bijeloj kući, Obame, koji u javnosti nisu krili bliskost. Osim toga internetski se korisnici već duže vrijeme zabavljaju poređenjima manira Baracka Obame, koji je naučio ponešto o bontonu, i Donalda Trumpa koji manire jednostavno nema. U poređenju s njima Trumpovi bez sumnje djeluju udaljeni, a njihov odnos mučan i neugodan.

- Melanijin prvi veliki govor u javnosti je sigurno pridonio njezinom samopouzdanju što pokazuje podizanjem ruke u znak pozdrava da bi uslijedila gesta kojom je popravila kosu. Pritom joj se na licu vidi spontani osmijeh i zadovoljstvo odobravanjem gomile. Odmah nakon toga Donald ju je dodirnuo po ramenu prolazeći iza nje, a prema mikroekspresijama na njenom licu da se zaključiti da joj se odmah vratila neka tjeskoba. Isti je čas spustila pogled i izgledala je kao da se naježila - kaže James.

Bilo je nekoliko ovakvih situacija, a stručnjakinja ističe da Trump koristi svaku priliku kako bi pokazao da je upravo on alfa mužjak. Kao paru im nedostaju sitni dodiri, pogledi i znaci odobravanja kojima parovi u dugim vezama pokazuju ljubav, poštovanje i prijateljstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.