GLOBUS

Gradonačelnik Londona: ''Učinit ćemo sve da se ovakav zločin ne ponovi''

J. Ba.

14.7.2017

Nakon napada kiselinom koji su se desili sinoć u Velikoj Britaniji i u kojem je ozlijeđeno pet osoba, gradonačelnik Londona se na svom Twitter nalogu oglasio o ovom incidentu, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Napadi kiselinom su barbarski činovi kojima nije mjesto u našem gradu ili bilo gdje drugo. U mislima sam sa svima onima koji su prošli teror koji se dogodio sinoć, piše Sadiq Khan.

- Policija napade kiselinom smatra jako velikim zločinom i ovaj slučaj istražuju sa najvećom hitnošću i ozbiljnošću, a jedna osoba je uhapšena zbog nanošenja težih tjelesnih povreda i pljačke.

Ovo je rastući problem u Velikoj Britaniji i jasno je da moramo učiniti mnogo više kako bi bili sigurni da se ovako nešto neće ponoviti. Policija radi na razvijanju strožijih regulacija koje će otežati nabavku ovih supstanci, a od Vlade tražimo da učini što je više moguće kako bi se spriječili novi incidenti.

Plan je da kroz nekoliko posvećenih operacija i kampanja spriječimo još napada kiselinom i omogućimo ljudima u Londonu da se osjećaju sigurnim.

Pozivam svakoga ko je bio žrtva napada kiselinom da taj zločin prijavi momentalno i tvrdim da će dobiti punu potporu i pomoć. Garantujem da će svako ko koristi kiselinu kao oružje biti uhapšen i osuđen.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.