GLOBUS

Clapper piše knjigu o navodnom miješanju Rusije u američke izbore

Avaz.ba

20.7.2017

Knjiga će se naći u prodaji slijedeće sedmice, a bivši šef obavještajaca još nije smislio kako će je nazvati, navodi agencija AFP.

Bivši direktor američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) James Clapper, koji je ušao u sukob s predsjednikom Donaldom Trumpom, piše knjigu o navodnom ruskom uticaju na predsjedničke izbore u SAD i svom bogatom obavještajnom iskustvu, saopštio je njegov izdavač.

Clapper piše knjigu o godinama koje je proveo na čelu NSA-a tokom administracije bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, ali i o svojoj dugogodišnjoj karijeri u vojsci i državnoj administraciji, navodi se u saopštenju izdavačke kuće Virgin.


Clapper, koji je podnio ostavku na kraju isteka drugog mandata Baracka Obame, rekao je da će u knjizi opisati sve aspekte svoje karijere i iskustva. 

Kako se navodi u saopštenju Vikinga, Clapper će "otkriti istinu" o navodnom miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore.

Američki predsjednik Donald Trump odbacio je takve tvrdnje i naveo da se bivši direktor slaže da njegov izborni tim nije sarađivao sa Rusima. 

Clapper je ranije rekao da nije bio u poziciji da to zna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.