Trumpov zet "zaboravio" da prijavi imovinu vrijednu 10,6 miliona dolara

Avaz.ba
22.07.2017 10:37

Zet i visoki savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Jared Kushner , "slučajno je izostavio" da prijavi imovinu vrijednu najmanje 10,6 miliona dolara u izveštaju o ličnim finansijama, prenosi danas AP, pozivajući se na prepravljeni izveštaj koji je objavljen u petak.

Imovina, koju je Kushner "zaboravio" da prijavi, uvrštena je u izveštaj o imovinskom stanju s obnovljenim podacima koji je američka Kancelarija za vladinu etiku u četvrtak ovjerila u okviru "redovnog kontrolnog procesa", navodi američka agencija na osnovu Kushnerovog dokumenta.

Među imovinom koju je Kushner tek sada prijavio, a koja bi mogla biti vrijedna čak 51 milion dolara, on je naveo da da posjeduje umjetničku kolekciju vrijednu između pet i 25 miliona dolara.

Iz novog izveštaja o imovinskom stanju Trumpovog zeta, vidi se i da je on prodao svoje akcije u starom tržnom centru na obali u Jerseyu, a više nema udjela ni u vlasništvu nad kompanijom koja se bavi nekretninama u Toledu, u Ohaju.

Kushner je sada prijavio i da posjeduje dionice vrijedne od pet do 25 miliona dolara u holding kompaniji, koja je vlasnik "Kadra", tehnološke kompanije za nekretnine koju je osnovao zajedno s bratom Joshuom, a čiju vrednost investitori procijenjuju na 800 miliona dolara.

Kushnerova supruga i predsjednikova kćerka Ivanka Trump također je prijavila nove podatke o svom imovinskom stanju - imovinu vrijednu najmanje 66 miliona dolara, kao i najmanje 13,5 miliona dolara prošlogodišnjih prihoda od svojih raznih poslovnih poduhvata, a od kojih 2,4 miliona dolara od novog Trumpovog hotela u blizini Bijele kuće.

Novoprijavljeni podaci svjedoče o izuzetnom velikom bogatstvu Ivanke Trump i njenog supruga, koji su zajedno zaradili najmanje 100 miliona dolara od početka 2016. i posjeduju zajedničku imovinu vrijednu najmanje 206 miliona dolara, zaključuje američka agencija.

NA VRH