Kaznili djevojčicu jer je prodavala limunadu: Tata, tata, uradila sam lošu stvar

Avaz.ba
24.07.2017 09:24

Petogodišnja djevojčica kažnjena je sa 150 funti, jer je prodavala limunadu po cijeni od 50 penija po čaši posjetiocima muzičkog festivala.

Otac djevojčice Andre Spicer rekao je kako je njegova kćerka postavila štand u blizini njihove kuće u naselju u istočnom Londonu dok su hiljade fanova prolazile tuda idući na muzički festival.

- Htjela je razveseliti ljude i bila je ponosna na sebe - rekao je Andre i dodao kako su im ubrzo prišli policajci koji su im objasnili da nemaju dozvolu za prodavanje i kaznili ih kaznom od 150 funti.

Djevojčica je počela plakati i govoriti: 'Tata, tata, uradila sam lošu stvar'".

Andre nije očekivao ovakav postupak policajaca, mislio je da će im jednostavno reći da spakuju štand i odu kući. Portparol Gradskog vijeća izvinio se djevojčici i njenom ocu i oslobodio ih plaćanja bilo kakve kazne.

- Veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Od naših policajaca očekujemo da koriste zdrav razum i da imaju osjećaja prema specifičnim situacijama te da svoja ovlaštenja koriste savjesno. To se očito nije dogodilo. Nikakva kazna neće biti naplaćena i već smo pozvali gospodina Spicera i izvinili se njemu i njegovoj kćerki - rekli su iz Gradskog vijeća.

NA VRH