GLOBUS

Bijela kuća demantuje Washingoton post: Trump nije diktirao saopćenje sinu

Avaz.ba

1.8.2017

Bijela kuća je demantovala da je Donald Trump diktirao saopćenje kojim je njegov sin negirao da je sastanak sa ruskom advokaticom bio povezan sa kampanjom.

"On svakako nije diktirao saopćenje, ali je davao sugestije kao što bi svaki otac učinio", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders, prenosi Reuters.

"Saopćenje koje je objavljeno je istinito i nije bilo nikakvih nepreciznosti u njemu", dodala je ona, iako su mejlovi koje je kasnije objavio Donald Trump Mlađi pokazali da je tema sastanka trebalo da budu potencijalno štetne informacije o Trumpovoj rivalki, demokratskom predsjedničkom kandidatu Hillary Clinton.

Washington Post je objavio da je Trump lično diktirao lažnu izjavu u kojoj je njegov sin Donald Trump Mlađi naveo da je susret sa ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom održan tokom predizborne kampanje 2016. godine bio fokusiran na usvajanje ruske djece.

U svojoj izjavi Donald Trump Mlađi rekao je da se na sastanku prvenstveno razgovaralo o programu usvajanja ruske djece i insistirao na tome da to pitanje nije bilo vezano za predizbornu kampanju, prenijele su agencije.

Prema pisanju ovog lista, američki predsjednik je diktirao izjavu svoga sina dok je bio u avionu na putu za Vašington sa samita G20 iz Njemačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.