GLOBUS

Britanac osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja supruge

Avaz.ba

4.8.2017

Muškarac iz Velike Britanije osuđen je na devet godina zatvora nakon što je njegova supruga na njegovom mobitelu pronašla snimke na kojima je on siluje dok ona spava.

Muškarac je snimio nekoliko snimaka u kojima siluje svoju suprugu, a zlostavljanje je započelo u septembru 2016. godine. Supružnici su bili u braku deset godina te imaju djecu, piše Independent.

Supruga je snimke otkrila nakon što je njezin muž slučajno ostavio mobitel i otišao na posao. Nazvala ga je na posao i rekla mu kako je pronašla snimke na njegovom mobitelu u kojima je vidjela kako je siluje.

Nakon telefonskog poziva nije se vratio kući nego je otišao u policiju i sve im priznao.

- Seksao sam se sa svojom suprugom bez njezinog pristanka. Saznala je za to i vidjela snimke na mojem mobitelu - ispričao je policajcima.

Ona je u izjavi policiji rekla kako je zlostavljanje otkrila u septembru 2017. godine.

- Od tog dana se moj život i život naše djece preokrenuo naglavačke. Još uvijek se ne mogu pomiriti s time. Nikada nisam mislila da bi mogao tako nešto napraviti. Ne želim ga vidjeti nikada više - izjavila je.

Tužilac je na sudu rekao kako je supruga optuženog najprije pronašla aplikaciju Video Locker na njegovom mobitelu koja joj je bila sumnjiva. Uspjela ju je otvoriti i tada je vidjela snimke koje su je šokirale.

Uz devet godina zatvora, optuženi je doživotno upisan u britanski registar seksualnih prijestupnika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.