GLOBUS

Maradona: Ja sam Madurov vojnik do smrti

Avaz.ba

9.8.2017

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Diego Maradona pružio je podršku venecuelanskom lideru Nicolasu Maduru.

Na Facebook profilu legendarnog Argentinca, koji je tokom života branio svijet od "novog svjetskog poretka", navedeno je da je on vjeran vojnik predsjednika Venecuele.

Sky News navodi da je Maradona "u izlivu strasti na društvenoj mreži" naveo da pripada pokretu Čavista, u čast nekadašnjeg lidera Venecuele Hugo Chaveza. 

- Ako Maduro naredi, ja ću se obući kao vojnik za slobodnu Venecuelu, da se borim protiv imperijalizma i onih koji žele da oduzmu naše zastave, koje su jedne od najsvetijih stvari koje imamo. Živio Chavez, živio Maduro, živjela revolucija! Živjeli pravi Venecuelanci, a ne oni koji su povezani sa političkom desnicom - naveo je Maradona.

Njegova izjava stiže u trenutku velike političke krize u Venecueli, a lider opozicije Henrique Capriles je istakao da je Maradona dobrodošao.  

- Ako on hoće da dođe, ja ću ga lično sačekati na aerodromu i pokazati mu situaciju u Venecueli. Takozvanu revoluciju nije moguće odbraniti - naveo je Capriles.

Maradona je poznat kao simpatizer ljevičarskih ideja, bio je dugogodišnji prijatelj kubanskog lidera Fidela Castra, a družio se i sa Chavesom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.