GLOBUS

Priznanje Brigitte Macron o ljubavi s 24 godine mlađim suprugom

Brigitte i Emmanuel Macron ( AFP)

Avaz.ba

18.8.2017

Brigitte Macron u intervjuu za francusko izdanje časopisa "Elle" napokon se osvrnula na svoju vezu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Prva dama Francuske otkrila je kako je odlučila vlastitu sreću staviti na prvo mjesto kada je započela vezu s Macronom. Poznato je da su se upoznali dok je on pohađao srednju školu u kojoj je ona bila profesorica.

Vezu su započeli kada je 18-godišnji Emmanuel glumio u dramskoj predstavi koju je Brigitte vodila u jednoj privatnoj školi na sjeveru Francuske. Iako je on posljednju godinu školovanja nastavio u Parizu, njihova veza je tu udaljenost izdržala.

- Postoje trenuci u vašem životu kada trebate donijeti vrlo važne odluke. Za mene je upravo tada tako i bilo. Kada čitam o nama, uvijek imam dojam da čitam priču nekog drugog. Naša priča puno je jednostavnija. Stoga, ono što je bilo rečeno tokom ovih 20 godina je beznačajno. Naravno, doručkujemo zajedno – ja sa svojim borama, a on sa svojom mladošću - otvoreno je izjavila 64-godišnja Brigitte.

- Da nisam tada to učinila, propustila bih živjeti svoj život. Provodila sam jako sretne trenutke sa svojom djecom, ali sam istovremeno osjećala da trebam proživjeti ovu ljubav kako bih u potpunosti bila sretna - dodala je Prva dama Francuske.

Emmanuel i Brigitte vjenčali su se 2007. godine, a ona je igrala i veliku ulogu u političkoj karijeri 39-godišnjeg francuskog predsjednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.