GLOBUS

Finska: Napadač u gradu Turku djelovao sam

Avaz.ba

18.8.2017

Muškarac koji se nalazi u pritvoru zbog napada nožem u kome su preminule dvije, a povrijeđeno šest ošoba je djelovao sam, saopštila je finska policija, međutim ne odbacuje mogućnost da je u napad bilo umiješano još ljudi. 

Vlasti su u potrazi za potencijalnim osumnjičenima. Predsjednik Finske Sauli Ninisto posjetio je Turku i osudio napad kao šokantan i kukavički čin. On je rekao da zvaničnici rade sve što mogu da bi Finci mogli da se osjećaju bezbjedno. 

Dvije osobe su preminule, a šest je povrijeđeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje, saopštila je policija. 

- Ima osam žrtava u napadu nožem. Dvije osobe su preminule, a šest je povrijeđeno - saopštila je policija tog grada na Twitteru. 

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povrijedio više osoba u Turkuu, poslano je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi. Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbjednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Twittera upozorila građane da izbjegavaju centar tog grada. 

Finska nacionalna televizija Ile obavijestila je da je centar Turkua zatvoren, a svjedoci napada su rekli kako su vidjeli tijela na zemlji u tom dijelu grada, prenosi AFP. 

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbjegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podsjeća AFP. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.