GLOBUS

Horor na Jadranu: Četverica mladića na plaži Poljaku razbili glavu, a njegovu curu grupno silovali

Avaz.ba

27.8.2017

Talijanska policija istražuje moguće grupno silovanje Poljakinje i premlaćivanje njenog partnera na jednoj od najpopularnijih plaža u toj državi, piše Associated Press. 

Incident se navodno dogodio kasno navečer u petak na plaži u Riminiju, jadranskom turističkom odredištu.

Par 26-godšinjih poljskih turista uživao je u odmoru kada su ih, kako piše Corriere della sera, zaskočila četverica mladića, koji se isprva nisu činili nasilni, no susret je ubrzo postao neugodan.

Počelo je naguravanje, poletjele su šake i noge - Poljak je dobio bocu u glavu, a njegovu djevojku su odvukli na obalu i redom silovali sva četverica, nakon čega su je bacili u more i pobjegli .

Oboje Poljaka primljeno je u bolnicu s ozbiljnim povredama. AP navodi kako su policiju pozvali prolaznici koji su vidjeli okrvavljeni i ošamućeni par kako leži na plaži.

Dosad je uhapšen jedan 19-godišnjak koji se dovodi u vezu s brutalnim napadom, no njegov advokat tvrdi kako nikakvog silovanja nije bilo, već da ga je Poljakinja optužila za silovanje nakon što  je počela peći savjest zbog preljuba. No, za povrede koje su djevojka i njen partner zadobili nije imao objašnjenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.