GLOBUS

Denis Rodman savjetuje Trampa: Ovako moraš sa Kimom

Kim Jong-un i Denis Rodman ( AFP)

(D. K.)

6.9.2017

Bivši košarkaš Denis Rodman (Dennis) kaže da postoji "velika mogućnost" da se tenzije između Sjeverne Koreje i SAD-a stišaju nakon što se lično sastanu Donald Tramp (Trump) i Kim Jong-un.

U gostovanju u jutarnjem programu "Dobro jutro, Britanijo", Rodman je govorio o neobičnom prijateljstvu s Kimom Jong-unom i iskustvima koje su zajedno stekli – pjevali karaoke i jahali konje zajedno.

Sada je, kaže, uvjeren da će tenzije splasnuti čim se Tramp i Kim sretnu uživo.

- Nikada u životu nisam upoznao nekoga ko je toliko moćan. Ako bi Tramp i Kim sjeli i samo malo popričali, to bi otvorilo vrata za nove pregovore - rekao je o svom prijatelju kojem je čest gost u Sjevernoj Koreji.

Slavni košarkaš navodno je posjetio Sjevernu Koreju čak pet puta.

- Uglavnom blejim sa njim sve vrijeme. Smijemo se, pjevamo karaoke, radimo mnogo zabavnih stvari zajedno. Jašemo konje, idemo na skijanje. Jedva da pričamo o politici i to je sjajno! - izjavio je Rodman.

Dodao je da ne želi da se izvinjava zbog svog prijateljstva sa Kimom.

- Ljudi smatraju da je negativan jer na televiziji vide samo njegovo lice, ali ne čuju i glas. Jednostavno ga morate vidjeti uživo dok priča i osjetiti njegovu energiju - dodao je Rodman.

On je izrazio podršku i Donaldu Trampu kojeg takođe smatra prijateljem i dodao da je u Sjevernu Koreju išao kao "ambasador sporta".

Bivši košarkaš preuzeo je i zasluge za deportaciju dvadesetdvogodišnjeg američkog studenta Otoa Varmbiera (Otto Warmbier).

Nažalost, on je po povratku iz Sjeverne Koreje upao u komu i preminuo nakon nekoliko dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.