GLOBUS

Policajac ubio suprugu i djecu na željezničkoj stanici

Ilustracija

Avaz.ba

10.9.2017

Francuski policajac ubio je danas hicima iz pištolja svoju suprugu i njihovo dvoje djece, uzrasta tri i pet godina, na peronu željezničke stanice u gradu Noajon na sjeveru Francuske, a potom je i sebi oduzeo život, saopštile su vlasti. 

Juče je policija intervenisala u njihovom domu zbog porodične svadje, a žena je tada policajcima rekla da namjerava da napusti svog supruga, prenosi AFP.

Tužiteljka Viržini Žirar rekla je danas novinarima da je suprug bio "savršeno miran" i nije imao nikakvih zamjerki što je susjed danas povezao njegovu suprugu i djecu na železničku stanicu, ali kada su oni danas stigli na stanicu, suprug se iznenada pojavio i otvorio vatru na njih.

Pucnjavi je prisustvovalo i treće dijete, petogodišnja djevojčica koja je bliznakinja jednog od dvoje ubijene djece, ali je ona ostala nepovredjena.

"Napadač je policajac koji radi u Parizu i koji nije mogao da prihvati namjeru svoje supruge da ga napusti", rekla je tužiteljka.

Sa policajcem je, u trenutku kada je otvorio vatru na svoju porodicu, bio još jedan muškarac, koji je pobjegao kada je on izvršio samoubistvo i policija ga goni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.