GLOBUS

Tinejdžerka iz Čikaga pronađena mrtva u hladnjači hotela

Avaz.ba

12.9.2017

Tijelo nestale 19-godišnjakinje iz Čikaga pronađeno je u nedjelju ujutro u hladnjači hotela Crowne Plaza u Rozmuntu, javlja BBC.

Kenneka Dženkins (Jenkins) izašla je u petak navečer na zabavu u hotel, a osoblje ju je u nedjelju pronašlo mrtvu. Istražitelji čekaju rezultate obdukcije kako bi utvrdili uzrok smrti nesretne djevojke. Njena majka je izjavila da smatra kako se radi o ubistvu. 

"Vjerujem da je neko u ovom hotelu ubio moje dijete"

 

Žrtvina majka Tereasa Martin je za WGN rekla da su ju kćerini prijatelji nazvali rano u subotu i obavijestili da je Kenneka nestala. Martin je otišla u hotel i zatražila od osoblja nadzorne snimke, ali oni su je uputili policiji. Službenici su joj rekli da pričeka još nekoliko sati jer je Kenneka možda još uvijek negdje s prijateljima. 

Porodica je krenula u potragu za Kennekom i prijavila njen nestanak u subotu poslijepodne, nakon čega je osoblje hotela krenulo u aktivnu potragu. Policija je majci rekla da joj je kćer bila pijana, ali Martin je izjavila da si ni u takvom stanju ne bi dopustila da ostane zarobljena u hladnjači.

 

"Vjerujem da je neko u ovom hotelu ubio moje dijete", rekla je Martin za WGN. 

Crowne Plaza je objavio izjavu: "Ožalošćeni smo zbog ove vijesti i naše misli su s mladom ženom i njenom porodicom u ovom teškom razdoblju". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.