GLOBUS

Kina pozvala na uzdržanost u vezi sjevernokorejskog problema

Avaz.ba

25.9.2017

Kina je danas izrazila nadu da će sve strane pokazati uzdržanost u vezi Sjeverne Koreje, nakon najnovijih prijetnji koje je uputio Donald Tramp (Trump).

Tramp je naime upozorio sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova i lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una da neće još dugo.

S druge strane, Sjeverna Koreja je jučer upozorila da bi bilo kakva vojna operacija SAD protiv njih izazvala "najtragičniji" kraj za SAD, zavjetovavši se da neće sjediti dokoni dok predsjednik SAD Donald Tramp prijeti uništenjem režima Sjeverne Koreje.  

- Sjeverna Koreja će ozbiljno razmotriti najjači odgovor do sada i o velikom proglasu našeg rukovodstva u vezi SAD -navodi se u saopćenju Azijsko-pacifičkog mirovnog komiteta Sjeverne Koreje, organa Radničke partije Koreje (Sjeverne), prenosi B92.

U saopćenju se navodi da ukoliko SAD potcijene moć i volju Sjeverne Koreje i nastave sa "bezobzirnim" vojnim rješenjem, doći će do najtragičnijeg kraja američkog "carstva".  

Komitet je, također, saopćio da je Trampova prijetnja, izrečena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u Njujorku, da će "totalno uništiti" sjevernokorejski režim "proglašenje rata", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

- Ne možemo da ne uradimo ništa povodom toga - navodi se u saopćenju i upućuje molba Ujedinjenim narodima da ne dozvole takve komentare na podijumu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.