GLOBUS

NBC News: Nećemo se izviniti Americi uprkos Trampovoj tvrdnji o "lažnim vijestima"

( AFP/Ilustracija)

J. B.

4.10.2017

NBC News ne planira da se izvini Americi, uprkos tome što je predsjednik Donald Tramp (Donald Trump) rekao da bi se mreža "trebala izviniti" zbog širenja "lažnih vijesti". 

U članku NBC-a koji je uznemirio i naljutio predsjednika pisalo je da je državni sekretar Reks Tilerson (Rex Tillerson) nazvao Trumpa "moronom" i razmišljao da podnese ostavku nakon sastanka u Pentagonu. Tilerson je negirao da je razmišljao o ostavci i naglasio da se ne želi baviti ''glupostima'', ali je također istakao da predsjednik "voli SAD" i na prvo mjesto stavlja Amerikance i Ameriku.

- Stojimo iza naše tvrdnje. O ovoj temi smo obimno izvještavali. Pričali smo sa desetak ljudi vezano za ovu priču - rekla je Kerol Li (Carol Lee) novinarka koja je pisala članak.

Trump je na Twitteru ismijavao NBC zbog članka, pa čak je izjavio i da su veći lažovi od CNN-a, mreže kojoj je prvobitno dodijelio nadimak "lažne vijesti".


- Vijesti NBC-a su lažne (#FakeNews). Oni su sramota za pravo novinarstvo. Nije ni čudno što je njihov rejting na dnu - objavio je Tramp na Twitteru.

Tramp je također zahtijevaju da se NBC javno izvini Americi.

Tramp je nekadašnji zaposlenik NBC-a, bivši urednik i voditelj emisije "The Apprentice", ali je njegov odnos sa ovom televizijskom postajom na klimavim nogama od kako je ušao u svijet politike.

Predsjednik Tramp bi možda trebao još jednom razmisliti o ''komplimentu'' upućenom CNN-u, s obzirom da su i oni objavili kako ga je Tilerson nazvao "moronom" u Pentagonu, citirajući "izvor koji je svjedočio razgovoru".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.