GLOBUS

Ptica udarila u motor aviona na letu Podgorica - Varšava

( Ilustracija)

Srna

8.10.2017

Avion "Montenegro Airlines" koji je letio iz Podgorice ka Varšavi, oštećen je prilikom slijetanja kada je ptica udarila u motor i utvrđeno je da se avion ne može vratiti u saobraćaj dok se ne izvrši popravka usisnika.

Iz "Montenegro Airlines" su se izvinili putnicima na ovom jučerašnjem letu zbog eventualnih neprijatnosti uzrokovanih promjenama u saobraćaju usljed tog nepredviđenog događaja i podsjetili da je udar ptice uobičajeni problem koji se često dešava.

Kako su saopćili iz ove avio-kompanije, zbog neplaniranog povlačenja aviona iz saobraćaja putnici sa jutarnjeg leta za Beograd i popodnevnog leta za Rim otputovat će sa partnerima "Montenegro Airlines", dok će letovi za Ljubljanu, Frankfurt i večernji let za Beograd kasniti zbog preraspodjele saobraćaja.

Kvar je utvrđen prilikom rutinske kontrole između dva leta, a u saopćenju se navodi da se udar price u desni motor nije osjetio u avionu i da bezbjednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Nakon detaljne inspekcije i analize oštećenja utvrđeno je da se avion ne može vratiti u saobraćaj i da se u ovom trenutku ne može precizno odrediti koliko će popravka trajati.

Na jučerašnjem letu Montenegro airilines-a iz Podgorice ka Varšavi, nalazili su se i fudbalski reprezentativci Crne Gore, prenose crnogorski mediji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.