GLOBUS

Debeli farmer stomakom pobio prasiće

Avaz.ba

12.10.2017

Zastrašujuća vijest dolazi iz Almerije u Španiji, gdje je jedan farmer osuđen na 15 mjeseci zatvora jer je ubio 79 prasića, tako što se bacao na njih i sve to snimao kamerom.

Farmer je svojom prekomjernom težinom zgnječio jadne prasiće, a sud u Španiji je njegov potez označio kao "neopravdano surov".

Uz zatvorsku kaznu, farmeru i njegovom saučesniku koji je snimao bolesnu "zabavu" zabranjeno je da se tri i po godine bave bilo kojim poslom koji bi zahtijevao kontakt sa životinjama. Njih dvojica će uz to morati da plate 4.470 eura, odnosno 60 eura za svako ubijeno prasence, koji će biti uplaćeni na račun kompanije koja je vlasnik farme. 

Surovi video-snimak farmera koji se baca na jadne prasiće poput munje obišao je internet, a za puštanje u promet njegov saučesnik kažnjen je sa dvije godine zatvora.

Društva za zaštitu životinja zgrožena su ovim zločinom i zahtijevaju od suda da obori presudu i surovog farmera osudi na dužu zatvorsku kaznu. 

Ubijeni prasići bili su stari između 19 i 27 dana.

- To je bila šala, šalili smo se da ću uskočiti u bazen prasića. Slažem se da je to bilo pogrešno, ali nisam imao namjeru da ih ubijem - bio je komentar osuđenog farmera, koji je identificiran kao D. A.

Španski mediji prenose da je 19 prasića stradalo na licu mesta, dok su ostali doživjeli teške povrede zbog kojih su morali da budu uspavani. Sudija španskog suda ocijenio je video u trajanju od 21 sekunde kao "nešto najgroznije što je vidio u svom životu", piše Daily mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.