GLOBUS

Ostavio svoju djevojku da izgori do smrti u autu poslije stravične nesreće, pa uhvatio taksi

Avaz.ba

20.10.2017

Tijelo žene (25)  pronađeno je u automobilu koji se nakon saobraćajne nesreće zapalio na Govanus autoputu u Bruklinu u petak ujutru, saopćila je policija. Vjeruje se da je auto vozio muškarac sa kojim se poginula žena zabavljala, a da je on nakon nesreće napustio vozilo i pustio svoju djevojku da izgori do smrti.

Automobil je pronađen na istočnoj strani na zapadnoj traci između Hamilton avenije i Prospekt Ekspresveja odmah nakon 4 časa ujutru.

Vozilo marke 2007 Infiniti G35 je bilo u potpunosti zapaljeno.

Kada su vatrogasci ugasili plamen, na sjedištu su pronašli spaljeno tijelo ženske osobe. Ona je bila proglašena mrtvom na licu mjesta.

Kasnije je identifikovana kao Harlin Greval (25) iz Astorije, prenosi abc7ny.com.

Vozač Saed Ahmed (23) je kasnije pronađen u bolnici, gdje su mu sanirane opekotine na vratu, rukama i nogama. On je navodno taksijem napustio mjesto nesreće, zaustavio ga je dok je u vozilu gorjela njegova djevojka.

Ahmed je sada optužen za ubistvo, krivično djelo ubistvo iz nehata, napuštanje žrtve na mjestu nesreće, za prekoračenje brzine i vožnju bez dozvole.

Članove porodice poginule djevojke su bili izuzetno uznemireni zbog ovoga što se desilo i kažu da o čitavom slučaju znaju veoma malo.

Ahmedova porodica nije željela da kometira ovaj događaj.

Pogledajte video:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.