GLOBUS

Napadač iz Teksasa izvršio samoubistvo

CBS News. Devin Kelley, napadača na crkvu u Texasu

Avaz.ba

6.11.2017

Okružni šerif Džo Takit (Joe Tackitt) naveo je da je u toku potjere došlo do razmjene vatre između policije i dvojice naoružanih napadača, koji su bježeći pucali iz svog vozila.

"Bilo je razmjene vatre, vjerujem, takođe bilo je i na putu, a zatim se vozilo napadača slupalo. U tom trenutku, vjerujemo da se on upucao, nakon sudara", rekao je Takit.  

Kako su prethodno prenijele agencije, predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) rekao je danas da je pucnjavu izazvala mentalno poremećena osoba, dok su vlasti utvrdile da je napadač otpušten iz vazduhoplovnih vojnih snaga nakon što je napao sopstvenu ženu i dijete, prenosi B92.

Portparolka američkih vazduhoplovnih snaga En Stefanek (Ann) rekla je da je napadač Devin Keli (Kelley) (26) proveo 12 mjeseci u zatvoru nakon suđenja pred vojnim sudom 2012. godine, a 2014. je otpušten iz vojske zbog lošeg vladanja i oduzet mu je čin.  

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija, a napadač je bio obučen u crnu uniformu u stilu taktičkih snaga i upotrijebio je jurišnu pušku.

Kako navode agencije, žrtve su starosti od pet do 72 godine.  

Zvaničnici su naveli da nije zabilježeno da je Keli povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Ranije je javljeno da napadača nije ubila policija već dvojica lokalaca. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.