GLOBUS

Poznat identitet brutalno ubijenog državljanina BiH u Kentu

( Strani mediji)

Avaz.ba

8.11.2017

Detektivi iz britanske policije tragaju za osobom osumnjičenom za ubistvo, nakon što je na šinama pronađeno beživotno tijelo muškarca. Kako saznajemo, riječ je o 24-godišnjem Samiru Draganoviću iz Ključa. Njegovo tijelo pronađeno je na željezničkoj pruzi kod Knockholt stanice u Kentu. 

Iako su prvobitno smatrali da se radi o nesreći, ovaj slučaj se sada tretira kao ubistvo.  Rekonstrukcijom zločina, policija je došla do podataka da je u nedjelju navečer oko 21 sat, žrtva bježala od neidentificirane osobe i pala na šine. Nije jasno je li ga  usmrtio voz ili je podlegao drugim povredama.

Pored šina njegovi bliži, prijatelji... postavili su cvijeće i zastavu Bosne i Hercegovine, na kojoj je pisala dirljiva poruka za nesretno stradalog.

- Za mog brata, Samira.  

-Riječi ne mogu opisati bol koju osjećam. Izgubio sam brata i prijatelja. Ti si prava inspiracija, falit ćeš nam.  Volim te, Sim. 


Policija je objavila fotografije osumnjičenog, a viši istražni službenik Pol Langli (Paul Langley) izjavio je da se radi o teškom slučaju.

- Ovo je vrlo uznemirujuće. Imamo službenike koji su tu kako bi porodicama pružili podršku i pomoć. Dok identifikacija tek treba da se održi, vjerujemo da je osumnjičeni 24-godišnjak iz oblasti Crojdona kod Londona.

Detektiv je, također, dodao da je stanica Nokholt u ruralnom dijelu grada, te da će biti teško naći svjedoke koji su u tom periodu bili u blizini mjesta na kojem je pronađeno tijelo.  Ipak, mole građane da kontaktiraju policiju ukoliko imaju neke informacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.