GLOBUS

Otac je otkrio Putina, ona ga sada izaziva na predsjedničkim izborima

ABC News

Avaz.ba

9.11.2017

Njen otac učio je Vladimira Putina politici. Ona je svoje ime izgradila kao zvijezda rijaliti programa i društvenih mreža. Ksenia Sobčak (Sobchak) sada želi zamijeniti Vladimira Putina u Kremlju.

"Mislim da mogu ubijediti ljude da glasaju protiv sistema - glasajući za Kseniju Sobčak", izjavila je za CNN u razgovoru sa legendarnom Kristijan Amanpur (Christiane Amanpour), prenosi N1. 

Nju mediji opisuju kao rusku Paris Hilton (Hillton). Izdala je i knjigu pod naslovom "Kako se udati za milionera", ali ona te titule negira. 

Ruska javnost upoznala ju je 2011. i 2012. godine kada je učestvovala u masovnim protestima opozicije. U razgovoru za CNN je kazala da je njena politička borba protiv režima dobila legitimitet.

Njenu buduću kandidaturu ismijavaju najveći opozicionari Rusije. Aleksej Navalni (Alexei Navalny) nije birao riječi kada je o njoj govorio za Reuters: 

"Hajde da damo pažnju nekoj figuri koju ćemo ismijavati kako bi skrenuli pažnju javnosti". Ona pak misli da je Rusiji potrebna "velika demokratska koalicija".

"Razgovarala sam sa Navalnijem, i nadam se da će se složiti sa mnom. Koja je druga opcija? Da ostanemo kući i ne glasamo", izjavila je. 

Njene političke ideje su totalno suprotne od Putinovih. Ona je u razgovoru sa Amanpour kazala da je Rusija direktni krivac za lošem odnose sa SAD-om.

Njen otac se zove Anatoli Sobčak (Anatoly Sobchak), a kao gradonačelnik Sankt Petersburga otkrio je lik i djelo Vladimira Putina, te ga je iz KGB-a uveo u politiku. 

Njegova kćerka sada želi izazvati Putina na narednim izborima.

"Izazvat ću Putina. Ne treba mi ničije odobrenje za to, niti moram tražiti nečiju dozvolu", kazala je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.