GLOBUS

Dramatičan snimak: Evo kako je izgledao bijeg vojnika iz Sjeverne Koreje

Avaz.ba

22.11.2017

Južnokorejska vojska objavila je sedmominutni video na kojem je zabilježen bijeg sjevernokorejskog graničara u Južnu Koreju. 

Vojnika koji je zadobio šest prostrijelnih rana uspjeli su do granice dovući vojnici Južne Koreje. 

Liječnici su se danima borili za njegov život, a sad je objavljeno da se nalazi izvan životne opasnosti i da komunicira s liječnicima. Kako nakon buđenja ne bi doživio šok, na zid sobe zalijepljena mu je zastava Južne Koreje kao dokaz da je uspio prebjeći.

Dramatična snimka počinje u 15 sati i 11 minuta po lokalnom vremenu. Na njoj se prvo vidi vojni terenac kako juri po praznoj cesti i sve više ubrzava dok se približava kontrolnoj tački. Vozilo je projurilo kraj jedne zgrade i krenulo prema mostu koji vodi prema centrali sjevernkorejske vojske na graničnom prijelazu, piše Jutarnji.

Iz zgrade u tom trenutku izlaze brojni vojnici koji su krenuli prema odbjeglom kolegi. Nažalost po bjegunca, automobilom je udario u kolnik i svoj put prema slobodi morao je nastaviti nogama. U 15 sati i 15 minuta jasno se vide četiri sjevernokorejska vojnika koji jure za bjeguncem. Pucaju po njemu, a jedan vojnik iz nepoznatih razloga pada na tlo. Poslije je utvrđeno da su dva vojnika sa Sjevera nezakonito prešla granicu.

Sljedeći kadar prikazuje scenu koja se dogodila u 15:43 na kojoj se vidi kako teško ranjeni vojnik nepomično leži kraj jednog zida na južnokorejskoj strani. Tu opet dolazi do stanke i 12 minuta poslije tri vojnika Južne Koreje dolaze do ranjenika i premještaju ga na sigurno...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.