GLOBUS

Berluskoni se pojavio u TV talk showu: Mnogi kažu da izgleda kao živa voštana figura

Berluskonija neće slomiti ni "bunga - bunga" djevojke

Avaz.ba

28.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Mnogi su se nadali da više neće morati gledati bivšeg italijanskog premijera i milijardera Silvija Berluskonija (Berlusconi), no prevarili su se.

Pojavivši se na sastanku svoje stranke Forza Italia, te kasnije na TV talk showu, Berluskoni (81) je izgledao zaleđen u vremenu, s narančastim tenom i čelom bez ijedne bore. 

Voštana figura

Poznato je kako je Berluskoni u prošlosti redovito koristio plastičnu kirurgiju i transplantaciju kose, zbog čega danas podsjeća na voštanu figuru.

Advokati Silvija Berlusconija iznijeli su prošle sedmice na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu argumente protiv zabrane obavljanja javnih dužnosti izrečene bivšem italijanskom premijeru, u nadi da će dobiti zeleno svjetlo da se on ponovno kandidira na parlamentarnim izborima iduće godine.

Zabrana je Berluskoniju izrečena nakon presude za poreznu prevaru 2013. i trebala bi vrijediti do 2019. godine.

Berluskoni je za mnoge bio otpisan kada se 2011. povukao s dužnosti usred seksualnog skandala. No 81-godišnji milijarder uspio se vratiti nakon operacije srca prošle godine i njegova stranka Forza Italia sada je ključni član koalicije desnog centra koja vodi u predizbornim anketama.

Sudsko vijeće

O njegovom slučaju odlučuje sudsko vijeće od 17 sudija koje se koristi za posebno važne i složene predmete. Zastupa ga ugledna londonska advokatska kompanija.

Sud u srijedu neće još donijeti odluku, a kada je donese, čak i da bude pozitivna, možda će doći prekasno da bi Berluskoni mogao učestvovati na izborima, koji se moraju održati do maja.

Dužnost me zove

Berluskoni unatoč tome najavljuje da će voditi kampanju za svoju stranku i da će je dovesti na vlast.

Bivši italijanski premijer nije bio prisutan na ročištu.

- Osjećam da me dužnost zove kao i 1994. Moja uloga je sada jasna. Bez obzira hoću li se moći kandidirati na izborima, bit ću na terenu kako bih desni centar doveo na vlast” na parlamentarnim izborima predviđenim u proljeće - rekao je u utorak navečer za radio bivši predsjednik italijanske vlade.

Čini se da Berluskonija ništa neće slomiti, ni njegovi problemi sa pravosuđem, ni poznate “bunga – bunga” zabave u društvu jako mladih djevojaka.

Italijani će na proljeće reći vjeruju li još da može vladati onaj koji je 2011. uz zvižduke morao otići s vlasti u vrijeme kada je Italiju zahvatila teška finansijska kriza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.