GLOBUS

Nastavljaju se neredi u Pojasu Gaze

Avaz.ba

9.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Najmanje jedan Palestinac je ubijen, a stotine ih je povrijeđeno tokom protesta tokom "Dana bijesa" širom okupirane Zapadne obale, Istočnog Jerusalema i Pojasa Gaze.

Izraelski vojni avioni su jučer gađali vojne ciljeve Hamasa u pojasu Gaze nakon što su palestinski ekstremisti ispalili rakete u pravcu Izraela

U zračnim udarima povrijeđeno je više desetina ljudi, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravlja, dan nakon nasilnih sukoba između palestinskih demonstranata i izraelskih snaga sigurnosti zbog odluke predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa (Trump) da prizna Jerusalim kao prijestolnicu Izraela.

Crveni polumjesec je također danas objavio kako je do sada pružio pomoć za 217 povrijeđenih osoba na okupiranoj Zapadnoj obali i Istočnom Jerusalemu, dok je u Pojasu Gaze više od 20 osoba tražilo ljekarsku pomoć zbog udisanja suzavca povreda od gumenih metaka.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je ranije saopćilo da su izraelski vojnici ubili jednog Palestinca iz vatrenog oružja nedaleko od granice Gaze u sukobima.

Kako javljaju izraleski mediji, raketa ispaljena iz Pojasa Gaze pogodila je grad Zderot na jugu Izraela.

Izraelski mediji javili su da raketa nije eksplodirala i da nije bilo povreda. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.