GLOBUS

Obama poručio princu: Osjećam se "spokojno" nakon napuštanja Bijele kuće

Fena

27.12.2017

Bivši predsjednik Barak Obama (Barack Obama) poručio je princu Hariju (Harryju) u intrervjuu objavljenom u srijedu da se osjećao spokojno onog dana kada je napustio Bijelu kuću, uprkos osjećaju da je mnogo važnog rada ostalo nedovršeno.

Obama je kazao da je "izuzetno osalobađajuće" biti u stanju sastavljati vlastiti dnevni red ujutru i imati dovoljno vremena za razgovor sa suprugom Michelle, sada kad više nije predsjednik.

On je razgovarao s Harijem koji je bio gost urednik u programu vijesti BBC Radio 4. Obojica sagovornika tvrde da je intervju, sniman u Kanadi u seprtembru, bio prvi za Obamu otkako je napustio predsjedničku dužnost u januaru.

- Nedostaje mi taj rad jer je bio fascinantan - izjavio je Obama o svojih osam godina u Ovalnom uredu, navodeći svoju reformu zdravsatvene zaštite kao postignuće na koje je najviše ponosan.

On nije spomenuo svog nasljednika, predsjednika Donalda Trampa (Donalda Trumpa), ali je kazao da ljudi u vladi trebaju biti oprezni u svom korištenju društvenih mreža.

Obama je također kazao da je "opsjednut" pomaganjem u obuci nove generacije čelnika i kazao je da je svijet sada bogatiji i zdraviji mnogo više nego što je ikada bio.

Na kraju intervjua, Hari nije rekao da li će Obama biti pozvan u maju na njegovo vjenčanje s američkom glumicom Meghan Markle, tvrdeći da još nije sastavljena lista gostiju. On je, međutim, kazao da je Markle uživala u svom prvom Božiću kao gošća kraljice Elizabeth II na njenom imanju.

- Ona je tamo zaista uživala, i naša porodica je uživala što je ona bila tamo - kazao je princ.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.